Stor utmaning med att bygga helt tätt

- och leva upp till de stränga kraven om täthet för byggnation i Sverige.

Botrygg Airstop

Ett av Sveriges största fastighetsbolag, Botrygg Bygg AB, sökte efter ett effektivt tät system för ett stort byggprojekt i Örebro.

Stort byggprojekt i Örebro Sverige, stod inför en stor utmaning med att bygga helt tätt, och leva upp till de stränga kraven om täthet för byggnation i Sverige. Botrygg ville dessutom säkra att lösningen kan hålla i många år, och ville ha garantier från leverantören på att deras lösningar klarar minst 30 år.

Botrygg fick kontakt med DAFA genom Ahlsell i Sverige. DAFA erbjöd gratis seminar/workshop för snickarna hos Botrygg, för hela systemet. Efter detta seminarium så var det ingen tvekan hos Botrygg. Lösningen skulle vara DAFA AirStop System®

DAFA AirStop System är ett komplett ångspärrprogram för invändiga tätningar. DAFA AirStop System är det mest effektiva och säkra tätningssystemet för ångspärrar. Produktserien stöder hållbart byggande och minskar energiförbrukningen till förmån för miljön. 

DAFA erbjuder en mycket attraktiv funktions- och produktgaranti upp till 30 år

Projektchef hos Botrygg Hogar Lak säger:

"Vi är otrolig nöjda med resultatet vi har fått med DAFA AirStop System i kv. Startbanan 1,2 och 5 (Örebro). Vi undersökte många olika tätningssystem på marknaden och valde DAFA eftersom konceptet var väl uttänkt. Resultatet och luftläckaget blev 0,138 l/s m2 när målet var 0,3 l/s m2 vid 50 Pa tryckskillnad.

DAFA är enkelt att jobba med och innehar alla detaljer ett projekt behöver. Genom att dokumentera fick vi även 30 års funktions- och produktgaranti som vi kan ge våra kunder."

DAFA Profoil Dampspaerre Montage
DAFA Profoil Dampspaerre Rum
DAFA Profoil Dampspaerre Rulle